Panasonic DC-GX9 compacte topkwaliteit
Onlangs verscheen de opvolger van de destijds “als best geteste” Panasonic GX8. Met de nieuwe GX9 breidt Panasonic haar assortiment uit met een lichte en compacte systeemcamera. Ideaal voor op reis of straatfotografie. Panasonic heeft de beeldkwaliteit naar een nog hoger niveau gebracht. Alle reviews & tests. “De zeer goede resolutie, scherpe details en de snelheid zijn uitmuntend in zijn klasse.”
Dynamisch bereik
De Panasonic GX9 is voorzien van een 20.3-megapixel Digital Live MOS-sensor zonder low-pass filter. Doordat kleurtoon, verzadiging en helderheid afzonderlijk worden gedetecteerd, is het dynamisch bereik van de camera bijzonder groot. Hierdoor worden opnamen met hoog contrast zoals bijvoorbeeld bij fel zonlicht, de schaduwen en de lichte delen goed belicht.
Beeldkwaliteit
Vooral de beeldkwaliteit van de Panasonic GX9 is naar een hoger niveau gebracht. De snelle Venus Engine beeldprocessor zorgt voor snelle verwerking van de beelden. En de nieuwe sensor zorgt voor de beste beeldkwaliteit. Tot in het kleinste details wordt alles haarscherp vastgelegd.
Autofocus
De Panasonic GX9 is voorzien van een razendsnel autofocussysteem van 0.07 seconde. En een snelle burstmodus van 6 tot 9 beelden per seconde.
Kantelbare elektronische zoeker
Heel handig is de elektronische zoeker welke tot 80 graden kantelbaar is. Het fotograferen en filmen vanuit een lastig standpunt wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Het kantelbare touchscreen op de achterkant voegt hier nog eens het nodige gebruiksgemak aan toe.
4K-video’s en 4K-foto’s
Voor video is de GX9 goed uitgerust. De camera maakt video’s in 4K met 30 beelden per seconde. Ook de bekende 4K-fotofunctie van Panasonic is aanwezig. Hiermee kunnen snel bewegende onderwerpen worden vastgelegd in een reeks van 30 seconden. Achteraf kiest men het gewenste beeld in hoge resolutie.
Beeldstabilisatie
De GX9 is uitgerust met een uitstekende 5-assige beeldstabilisator. Dit levert 4 stops winst op . Zo fotografeer je, wanneer het wat donkerder is, veel langer scherpe beelden uit de hand.
Een statief is dus minder snel nodig. De beeldstabilisatie compenseert je eigen bewegingen waardoor je scherpere opnames krijgt bij langere sluitertijden. Zo blijft bij het gebruik van een telelens het beeld scherper.